1882

De neven M.A.Vogels ( 1842 – 1913 ) en B.A.Vogels ( 1845 – 1909 ) starten een Magazijn voor Heerenmode Artikelen met als belangrijkste activiteit het vervaardigen van maatoverhemden. De winkel is gevestigd aan de Plaats 27 te ’s-Gravenhage onder de naam “Gebroeders Vogels”.

1901

Verhuizing naar Hoge Nieuwstraat 36 te ’s-Gravenhage. De heer B.A.Vogels gaat een jaar later boven de winkel wonen.

1909

De heer B.A.Vogels overlijdt. Het bedrijf wordt voortgezet door zijn zoons Frederik Vogels ( 1888 – 1955 ) en Carel Vogels ( 1893 – 1939 ). F.G.van den Heuvel Sr. treedt in dienst.

1932

50-jarig bestaan. Het bedrijf verwerft het recht van alleenverkoop van de officiersdassen van de vier krijgsmachtonderdelen.

1982

Het belendende perceel Hoge Nieuwstraat 40 wordt verworven en het front wordt aangepast aan nummer 36. Op 1 september is de eerste eeuw vol gemaakt. De heer F.G.van den Heuvel Sr. treedt terug en laat de bedrijfsvoering over aan zijn zoon. Op 4 augustus brandt het pand Hoge Nieuwstraat 36 en het bovenhuis geheel af. Het pand Hoge Nieuwstraat 40 blijft gespaard maar loopt ook veel schade op. Bij de brand komt F.G.van den Heuvel Sr. om het leven.

1994

Het bedrijf kan zich tijdelijk vestigen aan de Kneuterdijk in een gedeelte van het pand van de Bank Mees Pierson. In oktober is het bedrijf weer terug op haar oude stek. De winkel is in oude stijl hersteld, met de bekende eikenhouten kasten en betimmering. De voorzijde van de winkel is een kopie van de oude winkel, naar achteren is de winkel
praktischer ingedeeld maar ook in dezelfde stijl.

2013

Per 1 januari wordt het bedrijf verkocht aan een 5-tal personen, die op enigerlei wijze geliëerd zijn aan het bedrijf t.w. de heren Dr. H. Leversteijn, Jhr. Drs. H. A. Loudon, J. Peterich, Mr. H. Philipse en R. Philipse.

Op de historische dag 30 april 2013 draagt Koning Willem-Alexander tijdens de inhuldingsplechtigheid een door F.G. van den Heuvel ontworpen rokkostuum. Om te voorkomen dat de hermelijnen mantel van de schouders zou glijden, werd een unieke riemconstructie gebruikt die door kleine openingen in de schoudernaden van het jasje liep en zodanig bevestigd werd dat de koningsmantel tijdens de plechtigheid op zijn plek bleef.

De EO-serie ‘Blauw Bloed’ stond stil bij deze unieke opdracht en ook de website Modekoninginmaxima.nl schreef er een mooi artikel over.

2017

FG Van Den Heuvel opent haar online winkel fgvandenheuvel.nl. (Internationale) klanten kunnen nu 24/7 winkelen!

2018

Per 5 februari is de vernieuwde webshop online. De webshop zal in het jaar 2018 verder worden aangevuld ‘with all the attire a gentleman can wish for’.

2023

F.G. van den Heuvel wordt overgenomen door oud-medewerker Edwin Schimmer, die 23 jaar in vaste dienst bij de firma heeft gewerkt.